Bomboane din resturi

de alinutza1983 in Dulciuri, 1 Mai 2012 | 3762 vizualizari

 

Nu prea imi place sa arunc mancarea, asa ca am hotarat sa nu arunc nimic din ceea ce mi-a ramas de la Paste. Cozonacul ramas, care s-a intarit putin, l-am reinventat! Am pregatit niste trufe extrem de gustoase, cu umplutura de visine din visinata si glazurate in ciocolata alba...o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac
  • 2-3 linguri rom
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5-6 linguri lapte
  • 50 g unt (margarina)
  • 1 lingura cacao visine (visinata)
  • Finisare:
  • glazura de ou ( Dr Oetker) sau 200 g ciocolata alba ( eu am folosit ambele variante)
  • bombonele decorative
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din resturi:

1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam manual, pana rezulta un fel de pasta, usor lipicioasa. Lasam totul la racit! Tips: daca vi se pare compozitia prea moale, incorporati cativa biscuiti sfaramati sau inca putin cozonac ( se simte la mana cum trebuie sa iasa)


2. Cu o lingurita, luam gramajoare din aceasta pasta, le aplatizam usor, apoi le punem cate-o visina in mijloc.


3. Modelam "guguloiele" respective sub forma de mingiuta, le trecem repede prin ciocolata topita, ajutandu-ne de o furculita!


Decoram dupa inspiratie si lasam bombonelele la racit pe o tava acoperita cu hartie de copt! Pastram desertul la frigider!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din resturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

02.05.2012, 16:08

Sim0na 1

02.05.2012, 18:11

foarte faina idee!!

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Bilute cu visine