Bomboane Raffaello

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 3 Apr 2011 | 10223 vizualizari

 

Dat fiind ca nu au nici pe departe ingredientele cu care poate sunteti obisnuiti cand e vorba de reteta pentru Raffaello, nu am crezut ca le voi numi asa. Idaca tot au iesit pesta asteptari, imi permit denumirea fara remuscari. Diferenta e ca bomboanele mele nu au deloc gust sintetic si pentru ca am macinat migdalele in loc sa le pun intregi in interior, nu sunt crocante. Si mai e o diferenta… sunt mai bune.

 

INGREDIENTE

  •  
  • patru linguri de razatura de cocos (65 g) + inca una pentru decor (15 g)
  • 140 g crema de cocos (atentie sa nu contina prea multe prostii, eu am gasit una cu 99% cocos, apa si o proteina din lapte)
  • doua linguri de unt caju (55 g) – de aceasta data nu recomand unt din alte oleaginoase, aroma acestuia se imbina perfect in combinatia perfecta ce tocmai v-o impartasesc
  • o lingura de faina de migdale (30 g) – sau migdale crude decoojite macinate
  • 10 picaturi de extract de stevie (indulcitor natural)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Se amesteca laptele (crema) de cocos cu indulcitorul, se toarna peste cele 4 linguri de cocos si se omogenizeaza. Se adauga cele doua linguri de unt caju, amestecand iar bine de tot. Apoi se adauga faina de migdale (am preferat sa nu pun migdalele intregi pentru a imprastia subtil gustul lor in toata compozitia) si se amesteca din nou sa fie compozitia omogena. Se da la frigider un 20 de minute apoi suntem gata sa facem bombonelele pe care la final le dam prin razatura de cocos pastrata.


 

TIPS-URI

1

aceasta reteta ar trebui facuta cu untul caju tot dupa reteta mea  - adica avand ca sursa de grasime lichida tot crema de cocos si nu ulei (conform retetelor obisnuite de unt de arahide)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelaM 1

10.04.2011, 14:57

mda imi place ce vad,deja am salvat-o

adry88 1

08.05.2011, 11:25

nilgun 1

28.08.2013, 10:45

yumyyyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Bomboane tip Raffaello cu nuca de cocos, curmale si prune uscate