Bomboane Raffaello cu lapte condensat

de katty in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 2977 vizualizari

 

Daca nu va plac migdalele sau sunteti alergic (asa ca mine) puteti incerca aceasta varianta de Raffaello de casa. Se fac relativ repede si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte gras 3,5%
  • 400 gr zahar pudra din comert
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 40 gr unt gras 82%
  • 250 gr nuca cocos+50 gr pentru tavalit
  • merisoare
  • 50 ml vin de Porto
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello cu lapte condensat:

Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional. Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la primul clocot. Dam focul la mic si fierbem 10-12 minute, amestecand continuu, pana obtinem o consistenta usor cremoasa.Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca(obtinem aproximativ 600 gr ) Punem 400 gr din laptele condensat racit intr-un castron si il amestecam cu nuca de cocos.Formam bilute cat mai egale,in mijloc punem cate 1-2 merisoare hidratate in vin.Dam bilutele prin nuca de cocos si le pastram la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

simona72 1

02.01.2016, 09:53

Foarte mult imi plac! ma gandesc ca se poate folosii si lapte condensat cumparat?

katty 1

02.01.2016, 13:03

Simona, nu am incercat niciodata cu lapte condensat cumparat, dar poti sa incerci, eventual umbli putin la cantitate in functie de consistenta.

katty 1

02.01.2016, 13:04

Multumesc pentru aprecieri !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras