Bors cu perisoare de somon

de laura_n in Somon, 17 Mar 2015 | 2992 vizualizari

 

Rasfoind revista Pap Tot de luna aceasta, am gasit o reteta de ciorbita cu perisoare de somon. Mi-a facut cu ochiul din prima, mai ales ca piticilor mei le place pestele. Am studiat un pic reteta, am adaptat-o la gusturile noastre si hai...la cumparaturi! Poate veti spune...somon! cum sa strici bunatate de somon pe niste perisoare? Somonul este un peste scump! Da, somonul este un peste scump, dar tare gustos. In plus, pregatindu-l sub forma de ciorbita, le-am asigurat pranz gustos pentru doua zile fata de atunci cand il gateam la aburi si se papa la o singura masa. Ca sa nu va mai spun ca m-a costat mai mult un bors de loboda :)))) Am cumparat fix un medalion pe care am dat 13 lei si din care am facut aproximativ 14 perisoare extralarge. Una peste alta, sunt foarte incantata de aceasta mancare, piticii au papat cu pofta, iar eu pastrez aceasta reteta de bors printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • - 1 medalion somon proaspat
  • - 2 morcovi
  • - 2 cepe uscate
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 mana orez
  • - 1 ou de tara
  • - 1 l apa
  • - 500 ml bors de putina de casa
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - patrunjel verde
  • - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu perisoare de somon:

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.


Curatam si spalam legumele.


Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.


Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.


Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.


Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.


Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.


Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.


Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.


 

TIPS-URI

1

alegeti peste proaspat, orice peste cred ca merge, numai sa nu aiba oase mici si multe

2

data viitoare, voi fierbe separat o supa din tacam de somon (sira, cap), apoi strecor supa si o transfer in bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sim0na 1

18.03.2015, 11:06

Iar ai venit cu cucu... M-ati omorat cu cucu vostru P
Foarte faina ciorbita.. am facut si eu odata din alt tip de peste.. nici nu mai stiu de care, si ne-a placut foarte tare.
Te pupacesc

RuxyRux 1

25.03.2015, 22:13

Grozava reteta Laurici drag!!!

iri_iri 1

30.03.2015, 20:16

merita incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu fasole alba si spanac