Mici din somon

de Rux in Somon, 9 Aug 2012 | 2769 vizualizari

 

Magnifici!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de somon taiate dintr-un file mai gros
  • condimente : ienibahar, usturoi macinat, piper negru, chimen, coriandru, chili, cimbru
  • sare de Himalaya( sau de mare, grunjoasa)
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 3 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din somon:

Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul)

Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea de somon. Restul pastram pentru inca o tura de mici.

Mixam somonul la blender.

Scoatem intr-un vas compozitia si amestecam cu condimentele, sarea si usturoiul zdrobit. Punem o lingura de ulei de palmier si amestecam bine. Adaugam bicarbonatul si apa minerala si din nou amestecam( framantam).

Cu mana unsa cu ulei de palmier formam micii apoi ii punem in caserola la frigider pentru o ora si jumatate.( Desigur putem lasa si mai mult sau in cazul in care ne grabim chiar si mai putin).

Ii frigem pe gratarul uns cu putin ulei( de palmier).

Eu i-am servit la masa cu paine neagra taraneasca si cu un mustar genial cu bobite mari. Punem alaturi si cartofi pai la cuptor cu ulei de masline, rozmarin si usturoi, yamyyyyy.... Incredibil de gustosi!

 

RETETA IN IMAGINI

Mici din somon-0
Mici din somon-1
Mici din somon-2
Mici din somon-3
Mici din somon-4
Mici din somon-5
Mici din somon-6
Mici din somon-7
Mici din somon-8

COMENTARII (46)

Rux

Rux 1

12.08.2012, 22:12

Multumesc Oana...astazi am mai preparat o portie...geniali!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:08

interesanta reteta

Rux

Rux 1

26.09.2014, 15:11

Sunt minunati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!