Chiftelute din somon

de simona72 in Somon, 27 Mar 2015 | 1264 vizualizari

 

M-au tentat mult preparatele lui Laurici si ale lui Alex cu somon. Am reusit sa cumpar un somon proaspat, l-am curatat, filetat si am hotarat sa fac un bors de peste din cap, coada si sira spinarii, iar din o parte din el am facut si cateva chiftelute. Va las si voua reteta de chiftele, poate va tenteaza...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de peste fara oase si piele
  • o bucata de bagheta uscata
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta uscata
  • sucul de la 1/2 limeta
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 2 linguri ulei de masline aromatizat cu ardei iute
  • 2 albusuri
  • ulei de palmier pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din somon:

Taiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se inmoaie. Se stoarce intre palme de apa asimilata si se pune in robot peste peste. Se marunteste impreuna cu pestele. Se rastoarna compozitia tocata intr-un castron, se adauga patrunjelul, ceapa si usturoiul tocate marunt, precum si restul ingredientelor, mai putin albusurile. Se amesteca bine toate ingredientele.

Se lasa sa se odihneasca compozitia 15 minute. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga albusurile la compozitia de chiftele si se amesteca usor. Punem la incins o tigaie cu ulei de palmier, luam cu lingura din compozitia de chiftele, punem in uleiul incins, aplatizam putin cu dosul lingurii si prajim chiftelele pe ambele parti la foc mediu pana sunt rumene. Se scot pe servetele de hartie. Se servesc calde sau reci cu salata preferata,sosuri, cartofi prajiti, orez simplu...

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

ar fi mers de minune si un ardei iute in compozitie, dar nu mi-am dat seama decat la final

2

compozitia va iesi una usor moale, se poate modela si intre palme, dar am preferat lingura pentru ca a mers treaba mai repede

3

se pot adauga in compozitie si legume: morcovi, dovlecei, radacinoase...

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute din somon-0
Chiftelute din somon-1
Chiftelute din somon-2
Chiftelute din somon-3
Chiftelute din somon-4
Chiftelute din somon-5
Chiftelute din somon-6
Chiftelute din somon-7
Chiftelute din somon-8
Chiftelute din somon-9
Chiftelute din somon-10
Chiftelute din somon-11
Chiftelute din somon-12

COMENTARII (22)

Catalina L

Catalina L 1

27.03.2015, 23:03

foarte bun

tarasmariana

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:23

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

03.04.2015, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!