Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

de iry-gabriela in Ciorbe, 5 Apr 2015 | 3718 vizualizari

 

Perisoarele se pot face si din carne de vită sau porc , dar eu consider că sun mai gustoase cele din carne de pasăre fiind recomandate si pentru copii mici asa cum este si fetița mea....Elena face pe 20 aprilie, 1 an si 8 luni.....Doamne ce a mai trecut timpul.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 3 l de apă,
  • un morcov,
  • 1/2 ardei roșu,
  • un dovlecel,
  • pastarnac,
  • 4 fire ceapă,
  • o legătură patrunjel,
  • 1/2 l de bors,
  • sare.
  • Pentru perișoare avem nevoie de :
  • 1/2 kg pulpă de pui dezosata si tocată,
  • un ou,
  • o cescuta de orez,
  • mărar si sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș cu perișoare din pulpă de pasăre:

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.    

Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .    

La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat  după  care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece).     Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar  si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .    

Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră  pentru a modela usor si forma mici perișoare  pe care le-am adaugat in oală  una câte  una .    

După ce am adăugat perișoarele,  am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.  

După ce am adaugat borșul  am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.  

Sa aveti poftă  la borș cu perișoare! 

TIPS-URI

1

Din momentul in care se adauga perisoarele foc se dă la mic pentru a nu grabi fierberea lor si sa nu se desfacă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu perișoare din pulpă de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui