Bors de curcan

de RuxyRux in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 5648 vizualizari

 

Cu legume multe, cu mult leustean, cu bors proaspat, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr carne  de curcan( piept)
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura ulei palmier

Zarzavat de ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 sfecla
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 ardei grasi( culori diferite, portocaliu, rosu si verde)
  • 0 cescuta varza dulce tocata
  • 1 l si 1/2 bors
  •  leustean 2 legaturi
  •  2 oua
  • sare dupa gust
  • smantana pentru servit  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Legumele se spala, se curata si se toaca dupa dorinta.

Se incinge uleiul in oala, se adauga zarzavatul tocat si se soteaza cinci minute, se adauga si carnea se mai lasa cinci minute apoi se pune apa si se lasa sa fiarba acoperit.

Cand carnea este fiarta( zarzavatul fierbe mai rapid) dregem borsul.

Punem in oala 3/4 l bors.

Batem 2 oua cu o lingurita de sare apoi amestecam cu o cana de bors. Luam din oala cate putin punem peste borsul cu ou si apoi turnam totul inapoi in oala. Dam un clocot, completam cu restul de bors, potrivim de sare dupa gust, apoi lasam sa mai fiarba 15 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul tocat. Servim cu smantana. O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Bucataras Medi 1

13.12.2010, 20:00

delicioasa mai este................

giuliana 1

14.12.2010, 08:42

buna

adasev12 1

14.12.2010, 08:59

f bun curcanul, si eu gatesc des carne de curcan... super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu taietei de casa