Bors de curcan

de violeta30 in Ciorbe, 26 Ian 2015 | 1032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • tacamuri de curcan
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • o jumatate de telina mica
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri de rosii in bulion
  • 5 l apa
  • sare
  • 1, 5 l de zeama de varza sau un litru de bors
  • fidea
  • marar si leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

Punem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa si clatim carnea, apoi o introducem in vasul cu legume. Dupa 10 minute punem rosiile si sucul de rosii si o lingura de sare. Lasam sa fiarba bine carnea.

Adaugam borsul/zeama de varza. Daca punem zeama de varza va trebui sa avem grija cu sarea pentru ca zeama este sarata. Zeama de varza/borsul se fierbe inainte de a a fi pus in ciorba. Cand incepe sa fiarba adaugam fideaua si mai lasam vreo 7-8 minute.

Oprim focul si adaugam verdeata punand deasupra un capac.

Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa verde/uscata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bors de curcan-0
Bors de curcan-1
Bors de curcan-2

COMENTARII (6)

dantes

dantes 1

27.01.2015, 12:17

Bun!

mirela0911

mirela0911 1

27.01.2015, 15:20

Buna ciorba!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

28.01.2015, 09:54

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!