Bors de legume

de RuxyRux in Ciorbe, 13 Noi 2010 | 4203 vizualizari

 

Un bors foarte gustos si sanatos cu mult leustean verde...

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:zarzavat de ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac mare
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie de 200 gr smantana
  • 1 l bors
  • 2 oua
  • sare dupa gust
  • ulei 3 linguri
  • 1 legatura mare de leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume:

Se spala zarzavatul, se toaca marunt. Se pune o oala de ciorba pe foc( eu folosesc una de 5 l), se pune o cescuta mica de apa, apoi uleiul ( astfel incat sa nu calim) si se adauga legumele tocate, se soteaza 5 minute si se adauga apa pana la jumatatea oalei si se lasa sa fiarba. Dupa o jumatate de ora se verifica zarzavatul si daca este fiert se adauga un sfert de l de bors. Se potriveste de sare. Se mai lasa 15 minute la fiert, Se gusta si se mai pune din nou un sfert de l de bors. Se bat ouale cu smantana cu putin bors si un praf de sare, se ia cu polonicul din zeama fierbinte si se amesteca cu compozitia de oua si se toarna apoi usor in oala. Gustam, potrivim de sare si avem grija sa nu fie prea acru. Daca mai este nevoie sa toarna si restul de bors ramas, apoi deasupra leusteanul tocat. Putem pune numai jumatate din leustean si restul deasupra in farfurie atunci cand servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"