Bors de pastai cu pancetta afumata

de adasev12 in Ciorbe, 7 Mai 2012 | 3966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pastai crude
  • 200 g pancetta afumata( sunculita de pe burta porcului)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un fir de telina
  • 2 morcovi
  • 3-4 lg de bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • smantana pt servit( optional)
  • bors magic pt acrit, o lg
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pastai cu pancetta afumata:

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude sunt pastaile. Taiem ceapa, ardeiul si telina marunt si adaugam in oala peste pastai, punem sare dupa gust.

Separat intr-o craticiora calim putin pancetta, apoi turnam in oala peste pastai. Adauga si bulionul si apoi morcoveii taiati rondele. Lasam pana fierb si acestia din urma. Spre sfarsit adaugam si bors magic sa inacrim borsul. Cine are marar verde poate adauga cateva fire...aroma o sa fie deosebita (eu din pacate nu am aici asa delicatesa...). Stingem focul, turnam o ceasca de apa rece peste bors si adaugam patrunjel verde tocat. Cine prefera, poate adauga o lingura de smantana la servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pastai cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

cocolina 1

08.05.2012, 18:28

arata excelent de bine imi place mult

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:20

adasev12 1

11.05.2012, 10:03

cocolina, imi pare bine

roxana...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post