Bors de pastai cu pancetta afumata

de adasev12 in Ciorbe, 7 Mai 2012 | 1741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pastai crude
  • 200 g pancetta afumata( sunculita de pe burta porcului)
  • o ceapa
  • un ardei
  • un fir de telina
  • 2 morcovi
  • 3-4 lg de bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • smantana pt servit( optional)
  • bors magic pt acrit, o lg
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pastai cu pancetta afumata:

Mai intai alegem pastaile si le rupem bucatele mai mici. Punem la foc o oala cu apa si cand clocoteste turnam peste pastaile si lasam asa vreo 15 minute. Luam o alta oala si punem la foc 3 l de apa si cand clocoteste adaugam pastaile scurse. Lasam sa fiarba cam 15-20 minute, depinde cat de crude sunt pastaile. Taiem ceapa, ardeiul si telina marunt si adaugam in oala peste pastai, punem sare dupa gust.


Separat intr-o craticiora calim putin pancetta, apoi turnam in oala peste pastai. Adauga si bulionul si apoi morcoveii taiati rondele. Lasam pana fierb si acestia din urma. Spre sfarsit adaugam si bors magic sa inacrim borsul. Cine are marar verde poate adauga cateva fire...aroma o sa fie deosebita (eu din pacate nu am aici asa delicatesa...). Stingem focul, turnam o ceasca de apa rece peste bors si adaugam patrunjel verde tocat. Cine prefera, poate adauga o lingura de smantana la servit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pastai cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

cocolina 1

08.05.2012, 18:28

arata excelent de bine imi place mult

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:20

adasev12 1

11.05.2012, 10:03

cocolina, imi pare bine

roxana...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume