Bors de peste /somon

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 20 Feb 2010 | 9945 vizualizari

 

Am facut la repezeala acest bors de peste care s-a dovedit a fi excelent. Aveam niste bucati de somon ( de obicei cumpar unul mare de 2-3 kg si il portionez eu ) care stiam ca nu prea pot sa le folosesc la altceva si am zis sa incerc acest bors.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de peste ( eu am pus capul de la somon, coada si inca vreo 2 bucati ) 
  • 3 linguri de zarzavat ( eu am pus zarzavat ras pastranac cu morcov, telina, patrunjel radacina,telina frunze)
  • 2 linguri de pudra de legume naturala (reteta mea),
  • sare,
  • piper,
  • o frunza de dafin,
  • 2 linguri de ulei ,
  • 100 ml suc de rosii,
  • bors pentru acrit,
  • verdeata proaspata maruntita pentru pus la final eu am pus patrunjel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste /somon:

Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.


Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute .


Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam in borsul de peste sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors.


Am servit o portie de bors de peste fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie.

 

TIPS-URI

1

Borsul de peste se  serveste atat cald cat si rece alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste /somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sylvia 1

22.02.2010, 09:50

Fetelor va servesc cu o portie, f bun a iesit sut super incatat de vegeta mea naturala .

Sylvia 1

22.02.2010, 09:52

Rivka ai dreptate cu aparatul,iti trimit mesaj cu un site unde mai poti prelucra putin pozele si da imi plac si fustee tale si "atitudinea" ta in poze

Miha 1

06.03.2010, 12:54

E adevarat ca un aparat performant te ajuta mai mult, dar nu numai aparatul este important. Ca exemplu...poza de la Krem a la Krem facuta acum cativa ani, cand m-am apucat de pozat mancarea http://good-times.webshots.com/photo/2192002240088512827cMXLkZ si poza de la Krem a la Krem facuta in 2009. http://bucataras.ro/retete/665/krem-a-la-krem.html Amandoua sunt facute cu acelasi aparat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui