Bors de salata verde

de amalia01 in Ciorbe, 28 Iun 2017 | 7875 vizualizari

 

Vara, vara...caldura mare...dar trebuie sa mai si gatim, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde mare ( din gradina)
  • 2 feliute de slanina afumata
  • 2 l apa
  • 4 catei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
  • 8 frunze de marar
  • 3 lg smantana 20%
  • 1 cub Maggi Bors sau 100 ml bors de tarate
  • 1 lg faina
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de salata verde:

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.

Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.

Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.

Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul pisat.

Dai focul mic si lasi sa fiarba 10 minute, dupa care pui cubul de bors (sau borsul) si mararul tocat marunt.

Stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi sa se racoreasca si torni smantana cate putin, amestecand continuu.

Servesti imediat, calda sau rece.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

bors

2

ciorba rece

3

salata verde

4

canicula

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui