Ciorba radauteana

de Mimi_miss_u in Ciorbe, 8 Oct 2012 | 4935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne pasare (piept, pulpe) - 500g
  • smantana - 400g (cea mai grasa pe care o gasim)
  • oua - 3 buc
  • otet - 100 ml
  • usturoi - 6 catei
  • ardei gras rosu - 3 buc medii
  • ceapa - 2 buc medii
  • telina - 1 buc mica
  • morcov - 3 buc
  • patrunjel - 1 legatura
  • leustean - 1/2 legatura
  • ulei - 2-3 linguri
  • sare, piper
  • cub concentrat pui (secretul gustului - 2 linguri)
  • zeama de lamaie - 50 ml (de la o lamaie mica)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei.


Adaugam apa pana acoperim legumele.


Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute.


Adaugam ardeiul gras tocat cubulete si mai lasam la fiert inca 10 minute.


Acum carnea ar tebui sa fie fiarta, scoatem bucatile de carne pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin.


Luam fiecare bucata de carne si o separam de os (daca e cazul), carnea de pe oase o facem bucatele ca niste franjuri cu 2 furculite (nu o taiem cu cutitul), procedam la fel si cu bucatile de piept.


Eu pastrez si pielea de pe carne (de obicei folosesc pulpe sau ciocanele) pentru ca ii da un gust mai bun ciorbei, daca doriti o puteti indeparta.


Punem carnea inapoi in oala si lasam la fiert.


Separam galbenusul de albus la cele 3 oua. Punem smantana peste cele 3 galbenusuri si amestecam, adaugam si usturoiul zdrobit sau tocat marunt si amestecam.


Peste aceasta compozitie eu pun jumatate din cantitatea de otet si jumatate din cantitatea de zeama de lamaie.


Lasam focul cat se poate de mic la ciorba si adaugam amestecul de oua si smanatana incetul cu incetul amestecand tot timpul ca sa nu se taie.


Adaugam jumatate din verdeata, otetul si zeama de lamaie ramasa si lasam la fiert la foc foarte mic inca 10 minute.


Oprim focul punem restul de verdeata.


Se seveste cu otet si mujdei de usturoi langa (pentru cei care doresc suplimentar).


Pofta mare!




 

TIPS-URI

1

Se mananca fierbinte!

2

Unii prefera sa paseze legumele si lase doar ardeiul gras pentru culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

lilik 1

09.10.2012, 17:43

o bunatate de ciorbica

ANNA_46 1

09.10.2012, 19:28

Super buna ciorbita radauteana , cu placere o luam la favorite

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)