Bors de somn

de Ina in Ciorbe, 6 Iul 2011 | 32448 vizualizari

 

Am muncit ceva pana am curatat si portionat "monstrul", dar a meritat, mai ales ca m-am ales si cu un castron de icre ...

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o capatana telina
  • un ardei gras
  • o cutie cu rosii in bulion
  • capul si coada de la somn 
  • sare
  • 1 litru de bors 
  • leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de somn:

Legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina ) le-am tocat la robot  si le-am calit pe jumatate intr-o lingura cu ulei si o cescuta cu apa. Am adaugat apoi 3 litri cu apa , o lingura rasa de sare si am lasat la foc mic pana ce s-au fiert bine legumele. Am adaugat rosiile tocate marunt si am lasat sa clocoteasca, dupa care am turnat borsul fierbinte.

 Punem in oala, cu grija, bucatile de cap de somn ( la mine au fost mai multe, intrucat capul a fost foarte mare )  si coada, lasam sa mai dea 3-4 clocote si oprim focul.  Potrivim de sare si  presaram leustean verde, tocat. 

 Servim fierbinte. 

TIPS-URI

1

borsul se pune in ciorba fierbinte si inainte de adaugarea pestelui, pentru ca acesta sa nu se sfarme la fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de somn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (68)

kukibella 1

25.02.2013, 13:47

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 19:06

minunat bors

babi5 1

23.11.2013, 08:36

super bine arati prezentarea la fel nu mai vorbesc de vas !!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca din carne de porc