Ciorba de vacuta cu tarhon

de Dulceatadetrandafiri in Ciorbe, 22 Mar 2011 | 4462 vizualizari

 

Incerc, pe cat posibil, sa nu treaca nicio saptamana fara o ciorba buna si calda. Obicei deprins din copilarie, cand masa de pranz se lua la ora fixa si era compusa din felul intai, al doilea si desert. E greu sa le impaci pe toate, in timpurile grabite de astazi, dar poti macar incerca :).

Cred ca orice gospodina, dupa primele doua-trei ciorbe preparate, pune ingredientele "dupa ochi", isi cunoaste oala si nu-si masoara fiecare ml de apa turnata. Asadar, cantitatile de mai jos sunt mai mult orientative, poate-ti place ciorba mai plina ori mai "chioara". N-as stii sa-ti spun cati litri de apa am pus (tocmai pentru ca folosesc oala aia de ciorba :) ), cred ca vreo 3, dar vei vedea ca, in functie de timpul de fierbere al carnii va trebui sa mai adaugi. Nu-ti face griji, n-am auzit pe nimeni sa fi dat chix cu vreo ciorba.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6-8 portii:
  • 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola)
  • 300 gr morcovi (cam 3 bucati)
  • 200 gr telina
  • 300 gr cartofi (2 bucati)
  • 100 gr ardei gras
  • 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO)
  • o ceapa mica
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de tarhon tocat
  • 2 cubulete cu gust de vita
  • o lingurita de legume deshidratate
  • cimbru, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta cu tarhon:

Carnea o speli si o tai bucatele mici, o pui la fiert cam o ora si jumatate. Unii o tin mai putin, mie-mi place sa o las la foc mic, in tihna. Primele minute indepartezi spuma, pana ramane limpede zeama. Alaturi, mai fierbi niste apa si suplimentezi in oala mare, pe masura ce zeama in care fierbe carnea scade.


Telina, morcovii, ceapa, le tai marunt. Cartofii si ardeiul - cubulete.



Cand a mai ramas jumatate de ora din timpul total de fierbere, adaugi morcovii, telina, ceapa. Dupa inca vreo zece minute, adaugi ardeiul, cartofii, rosiile decojite, cubuletele cu gust de vita, legumele deshidratate, condimentezi. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, pui tarhonul tocat, cimbrul. Daca-ti place, pui si patrunjel atunci cand o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MVMih 1

25.03.2011, 09:01

Am facut si eu o ciorbita acum 2 zile. Avand in vedere ca arata tare bine ciorbita preparata de tine si imi place reteta e urmatoarea ciorbita la rand. O zi buna

Dulceatadetrandafiri 1

25.03.2011, 09:25

Va servesc pe toate cu bucurie . Luati un loc!

Ma bucur ca va place!

Totusi, o mica nota de subsol: de obicei pun numai legume deshidratate, cumparate de la plafar, pentru a evita chimicalele. In cazul asta, mai trebuie adaugata sare.

Daca folositi cubulete cu arome (am folosit doar de data asta pentru ca mi le adusese cineva si am vrut sa vad cum sunt), gustul va iesi mai puternic de vita (bun dar pacat ca nociv...) si nu va mai trebui adaugata sare. S-aveti pofta!

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:56

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza