Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

de ionix in Ciorbe, 7 Sep 2010 | 6061 vizualizari

 

O reteta pe care am cules-o din judetul Iasi, comuna Tatarusi... undeva pe langa manastirea Probota... doar o padure le desparte...
Imi rezerv drepturile de autor privind aceasta reteta :))
Pozele sunt facute de sotul meu :)))

 

INGREDIENTE

  • o mână cu bureţi uscati
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 frunze de telina
  • o fasie de radacina de telina
  • 50 g orez
  • bors dupa gust (eu am pus cam o cana)
  • 3 l apa
  • 4-5 rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • o legatura mica cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi:

Pui buretii la inmuiat in apa fiarta.


Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa.


Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata.


Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si taiate si buretii inmuiati.


Frunzele de telina si radacina de telina, se scot din bors.


Orezul se pune la umflat in apa calduta.


Borsul se incalzeste intr-un alt vas.


Cand borsul a inceput sa dea in clocot, adaugi borsul , sare, piper si orezul.


Se lasa pana se umfla orezul si apoi se stinge focul.


Leusteanul si patrunjelul se taie marunt si se pun peste bors, dupa ce ai oprit focul.


Se serveste calduta cu ardei iute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sotul zicea ca la gust seamana cu borsul de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

vero_closca 1

07.09.2010, 23:03

Laly 1

07.09.2010, 23:57

sa stii ca eu vin cu castronelul pregatit

ionix 1

08.09.2010, 09:13

@Julie.. nu stiu eu nu mananc ciuperci... dar sotul a mancat-o rapid a zis ca-i usoara i foarte gustoasa.. idee e ca nu stiu exact ce ciuperci contin buretii uscati... cred ca si asta conteaza... @Laly... welcome welcome, stai 1 an la coada nu prea e de mancare la mine-n ograda

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra cu afumatura de porc