Bougatsa

de katty in Dulciuri, 21 Dec 2016 | 1794 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Oare colindatorii se supara daca le dau cate o portie din delicioasa placinta greceasca?

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta subtiri
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 50 gr unt + pentru uns foile
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de vanilie si untul, omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Ungem o tava cu unt si punem prima foaie de placinta, pe care o ungem generos cu unt topit. Repetam operatiunea de inca 2 ori, turnam crema, apoi pe rand, restul de 3 foi, unse fiecare, in parte, cu unt. Dam tava la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste frumos. Servim placinta calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara, langa o cafea greceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 17:03

diaconta 1

29.12.2016, 21:05

nu ne suparam deloc

Lau 1

10.01.2017, 15:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere in aluat fin