Bougatsa

de katty in Dulciuri, 21 Dec 2016 | 675 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Oare colindatorii se supara daca le dau cate o portie din delicioasa placinta greceasca?

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta subtiri
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 50 gr unt + pentru uns foile
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de vanilie si untul, omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Ungem o tava cu unt si punem prima foaie de placinta, pe care o ungem generos cu unt topit. Repetam operatiunea de inca 2 ori, turnam crema, apoi pe rand, restul de 3 foi, unse fiecare, in parte, cu unt. Dam tava la cuptor, la foc iute, pana se rumeneste frumos. Servim placinta calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara, langa o cafea greceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 17:03

diaconta 1

29.12.2016, 21:05

nu ne suparam deloc

Lau 1

10.01.2017, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere calite