Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

de Catalina L in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 1960 vizualizari

 

 Ca la bucatarasi acasa
Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.
Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.
Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)
 
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.html

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de gogosi de 6 cm

  • 300 g de faina
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 100 ml de lapte caldut
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri pline de zahar
  • 50 g de unt moale
  • ulei
  • zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 25 cl de lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon de porumb- maïzena
  • 50 g de zahar
  • 25 g de unt moale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie:


Crema de vanilie


Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.


Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.


Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.


Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.


Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.


Aluat:


Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.


Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).


Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.


Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.


Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.


Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.


Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.


Le scoateti pe hartie absorbanta .


Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.


Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

13.01.2017, 12:46

din astia as vrea si eu

miki_a 1

13.01.2017, 20:02

Yammi!

diaconta 1

15.01.2017, 18:08

servesc si eu sper sa n-o nimeresc pe aia cu mustar )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donuts la cuptor