Bradut din turta dulce

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 1448 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g miere de albine
  • 300 g unt 3 oua
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • ciocolata alba (pentru ornat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bradut din turta dulce:

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor.

Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui condimentele si bicarbonatul si amesteci pana cand se leaga compozitia. Cantitatea de condimente poate varia in functie de gusturile fiecaruia. Framanti aluatul pana se omogenizeaza. Acoperi cu folie alimentara si il dai la frigider pentru cateva ore. (cu cat il vei lasa mai mult, cu atat va fi mai neted la suprafata).


Scoti aluatul si iei o bucata din el si o framanti in mana pana devine maleabil, apoi intinzi o foaie de aluat putin grosuta.( Suprafata de lucru nu trebuie unsa cu nimic, datorita grasimii din continut, aluatul nu se va lipi.)

Decupezi cu diverse forme. Eu am facut omuleti, braduti,animalute, stelute.

Pui turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele, fiindca vor mai creste putin la copt.

Dai la cuptor 8-10 minute la foc mediu, doar cat se rumenesc foarte usor pe fund.

Lasi turta dulce sa se raceasca, apoi o decorezi dupa imaginatie. Eu am decupat diferite marimi de stelute pe care le-am ornat cu ciocolata topita si le-am asezat sub forma de bradut.



Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 15:17

Ce fain arată

Rahela Velicu 1

07.12.2019, 22:47

oanapl 1

08.12.2019, 16:29

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa