Bradut din turta dulce

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 552 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g miere de albine
  • 300 g unt 3 oua
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • ciocolata alba (pentru ornat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bradut din turta dulce:

Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor.

Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui condimentele si bicarbonatul si amesteci pana cand se leaga compozitia. Cantitatea de condimente poate varia in functie de gusturile fiecaruia. Framanti aluatul pana se omogenizeaza. Acoperi cu folie alimentara si il dai la frigider pentru cateva ore. (cu cat il vei lasa mai mult, cu atat va fi mai neted la suprafata).


Scoti aluatul si iei o bucata din el si o framanti in mana pana devine maleabil, apoi intinzi o foaie de aluat putin grosuta.( Suprafata de lucru nu trebuie unsa cu nimic, datorita grasimii din continut, aluatul nu se va lipi.)

Decupezi cu diverse forme. Eu am facut omuleti, braduti,animalute, stelute.

Pui turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele, fiindca vor mai creste putin la copt.

Dai la cuptor 8-10 minute la foc mediu, doar cat se rumenesc foarte usor pe fund.

Lasi turta dulce sa se raceasca, apoi o decorezi dupa imaginatie. Eu am decupat diferite marimi de stelute pe care le-am ornat cu ciocolata topita si le-am asezat sub forma de bradut.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bradut din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

06.01.2017, 18:59

Ce frumooos!

dantes 1

07.01.2017, 11:55

Frumos!

miki_a 1

06.12.2017, 14:11

Frumos, frumos, frumos.....!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide