Braduti de sarbatoare

de simona72 in Prajituri, 10 Dec 2015 | 1962 vizualizari

 

O reteta inedita pentru mine. La indemnul dragei mele Laura Nechita mi-am achizitionat cateva jucarioare, cu care sa pregatesc ceva bun pentru sarbatorile ce bat la usa. Inedita pentru mine este  sfecla rosie la un dulce. Imi aduc aminte ca, Laura a folosit sfecla intr-o prajitura dea ei la un blat. Nu pot sa zic ca mi-am propus din timp sa fac asa ceva, a fost inspiratie de moment. Si pentru ca totul sa fie perfect am folosit si Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

 

INGREDIENTE

4 oua

  • 2 sfecle rosii coapte in cuptor (aproximativ 200 g amandoua)
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 praf mic de sare
  • 200 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 70 gr unt topit
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • Bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti de sarbatoare:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga inlocuitorul de zahar si se continua mixarea pana oaule devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, sfecla rosie data pe razatoarea cu gauri mari, se mixeaza usor ingredientele. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede se aduaga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor cu un tel tip para, pana la incorporarea ingredientelor.


Aluatul rezultat se distribuie in forme din silicon, eu am folosit forma braduti si mini checuri (noile jucarii), se umplu formele doar pe treisferturi, avand in vedere ca aluatul va creste in timpul coacerii. Se dau formele la cuptorul incins la 165 grade pentru 17-20 minute. Se scot dulciurile pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi si bombonele mici rosii. Sa va bucurati impreuna cu cei dragi de bucatele voastre!!

 

TIPS-URI

1

Bradutii au iesit cu usor „tugui”…dupa ce sau racit bine, cu un cutit bine ascutit am ajustat putin formele de braduti, adica le-am taiat „tuguiul” format in timpul coacerii si apoi am ornat bradutii

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Valclaudia 1

10.12.2015, 19:38

imi plac la nebunie!

T I M E A 1

10.12.2015, 22:53

ce draguti sunt bradutii tai

dantes 1

11.12.2015, 06:29

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert banana bread