Braduti de sarbatoare

de simona72 in Prajituri, 10 Dec 2015 | 1753 vizualizari

 

O reteta inedita pentru mine. La indemnul dragei mele Laura Nechita mi-am achizitionat cateva jucarioare, cu care sa pregatesc ceva bun pentru sarbatorile ce bat la usa. Inedita pentru mine este  sfecla rosie la un dulce. Imi aduc aminte ca, Laura a folosit sfecla intr-o prajitura dea ei la un blat. Nu pot sa zic ca mi-am propus din timp sa fac asa ceva, a fost inspiratie de moment. Si pentru ca totul sa fie perfect am folosit si Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

 

INGREDIENTE

4 oua

  • 2 sfecle rosii coapte in cuptor (aproximativ 200 g amandoua)
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 praf mic de sare
  • 200 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 70 gr unt topit
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • Bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti de sarbatoare:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga inlocuitorul de zahar si se continua mixarea pana oaule devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, sfecla rosie data pe razatoarea cu gauri mari, se mixeaza usor ingredientele. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede se aduaga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor cu un tel tip para, pana la incorporarea ingredientelor.


Aluatul rezultat se distribuie in forme din silicon, eu am folosit forma braduti si mini checuri (noile jucarii), se umplu formele doar pe treisferturi, avand in vedere ca aluatul va creste in timpul coacerii. Se dau formele la cuptorul incins la 165 grade pentru 17-20 minute. Se scot dulciurile pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi si bombonele mici rosii. Sa va bucurati impreuna cu cei dragi de bucatele voastre!!

 

TIPS-URI

1

Bradutii au iesit cu usor „tugui”…dupa ce sau racit bine, cu un cutit bine ascutit am ajustat putin formele de braduti, adica le-am taiat „tuguiul” format in timpul coacerii si apoi am ornat bradutii

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Valclaudia 1

10.12.2015, 19:38

imi plac la nebunie!

T I M E A 1

10.12.2015, 22:53

ce draguti sunt bradutii tai

dantes 1

11.12.2015, 06:29

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!