Pernute cu Banane Caramelizate

de Valyvalentyna in Prajituri, 8 Iun 2014 | 1533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura margarina
  • Pt uns
  • 1galbenus ou.
  • Pt Aluat:
  • 300 gr faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita otet,
  • 250 gr margarina moale,
  • 12 cl apa (cit sa framintam aluatul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu Banane Caramelizate:

Se pune intr-un vas faina, sarea, otetul si 50 gr unt. Se varsa si apa si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie si bagam la frigider pt 10 min. Dupa 10 min pudram cu faina pe masa de lucru si intidem o foaie cu sucitorul si punem untul ramas dar in mijlocul foi, apoi o inpachetam si o dam iar la rece 10 minute. Repetam de 5 ori acest lucru.


Umplutura: Se curata bananele, se taie rondele, se pun intr-o tigaie in care am pus untul si zaharul. Cand zaharul s-a mai topit punem si scortisoara, amestecam f usor pana se caramelizeaza.


Pe masa de lucru intindem o foaie subtire si cu o forma rotunda decupam cerculete in care punem in mijloc cu o lingurita umplutura apoi pliem cerculetul si ungem marginea ou pt a se lipi bine. Se pun in tava tapetata cu hirtie de copt si se ung cu albusul ramas si galbenusul. Setam cuptorul la 180 de grade si lasam sa se rumeneasca frumos .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu Banane Caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Ligia Bxl 1

09.06.2014, 10:16

Pot avea si eu link-ul cu reteta?

Lia_ 1

11.06.2014, 07:37

Valy, Ligia te intreba de unde ai reteta pentru ca este identica cu reteta ei (inclusiv cantitatea de ingrediente "la gram" , pe care am retinut-o din cauza numelui inedit "Papuci cu banane" . Aceasta este reteta Ligiei pe care a tradus-o, cum s-ar zice, de la mama ei, de acolo unde traieste ea: http://www.bucataras.ro/retete/papuci-cu-banane-61418.html?p=1

Este interesant sa o cunoastem pe Bianca B cu aceasta reteta ... dar poate ca ai incurcat numele pentru ca "Retete fel de fel" este al Iulianei cu care am participat la doua proiecte si stiu ca nu are acest preparat in blog.

Ligia Bxl 1

14.06.2014, 20:54

Vad ca dupa aceste mesaje ai mai intrat pe cont si nu zici nimic,am sa zic eu,nu ma deranjat ca ai luat reteta de la mine,ba chiar ma bucur cand cineva imi incearca retetele dar ca sa mai si minti e prea de tot,ce castigi ca negi acest lucru ,si tacerea are un raspuns,e chiar atat de greu sa recunosti greseala sau sa specifici ca e a mea? imi pare rau ca pe aici mai exista si astfel de oameni cu un asemenea caracter....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu banane si fineti