Braduti umpluti cu crema de vanilie

de oanapl in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 413 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar verde
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon de porumb
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • pentru ornat:
  • 50 g ciocolata alba
  • colorant rosu
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti umpluti cu crema de vanilie:

Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini.

Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi care se ruleaza pe formele metalice de con, dand forma de bradut. Coci bradutii 15-20 minute si ii scoti de pe forme cat sunt inca fierbinti. Ii lasi sa se raceasca si intre timp, pregatesti crema de vanilie.


Pui intr-o cratita galbenusurile si zaharul si amesteci bine, adaugi amidonul si il vei incorpora incet, adaugi putin lapte si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si esenta de vanilie. Lasi sa fiarba crema la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.


Dupa ce crema este gata, o transferi intr-un vas curat si o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, o mixezi cateva minute, ca sa devina mai fina si umpli rulourile cu ajutorul unui posh.


Topeste ciocolata pe baie de aburi si o transferi intr-o punga cu ajutorul careia ornezi rulourile.


Eu am colorat jumatate din ciocolata cu colorant rosu si am ornat rulourile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti umpluti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

09.01.2017, 15:09

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 21:04

cate minunatii faci!

oanapl 1

11.01.2017, 18:57

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura