Branza de vaci de casa

de MotanLaOale in Mancare copii, 7 Mar 2012 | 5793 vizualizari

 

Vrand sa fac orez cu lapte, cand am pus laptele la fiert, s-a branzit (desi era in termen) si am hotarat sa-l fac branza de vaci.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte de vaca "expirat"
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa:

Am pus la fiert 1 litru de lapte si cand a inceput sa se branzeasca (era caldut), am oprit focul si am turnat si celalalt litru in cratita si am amestecat.


Am lasat la cald 24 de ore.


Cand s-a intarit si s-a separat zerul (poate dura mai mult de 24 ore in functie de caldura) l-am pus la scurs intr-un saculet din panza de in (se poate folosi si tifon pus in doua).


Se tine la scurs cateva ore, in functie de cat de uscata o vreti.


Eu am tinut-o pana a doua zi ca o vroiam scursa bine pentru o placinta.


Este foarte buna si cu cat laptele este mai gras este mai buna.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Doralinda 1

22.05.2013, 22:41

Motanel, ce inseamna expirat?! Adica, il las descoperit afara?!

MotanLaOale 1

22.05.2013, 23:13

Ii desfaci capacul si il lasi la caldura. A doua zi pui putin intr-o lingura si o pui pe flacara si el firebe in 20 secunde si vezi daca se branzeste in lingura. Se vede usor. Daca nu si se umfla il mai lasi la cald cateva ore si mai incerci o data. Dupa aia urmezi reteta. O zi la caldura desfacut trebuie sa fie de ajuns. Succes!

MotanLaOale 1

22.05.2013, 23:14

Expirat adica cand incepe sa se acreasca si nu mai poti sa il fierbi ca se brabzeste!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza dulce