Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)

de Catalina L in Mancare copii, 11 Iul 2021 | 5000 vizualizari

 

Foarte bună si cremoasă a iesit.
Seamăna cu brânza cumpărata de la marca franceza 'Boursin'.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat
  • 200ml de smatana lichida 30%
  • sucul de la o lamaie
  • arpagic proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin):

Intr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana.
Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati zeama filtrata de lamaie si luati oala de pe foc.
Cu o lingura cu gauri amestecati un pic si veti vedea ca apare zerul , laptele se separa.

Lasati 2 ore.

Dupa 2 ore filtrati printr-o sita capitonata cu tifon. Daca doriti recuperati zerul, se poate bea imediat sau se foloseste pentru a face din nou branza.
Strangeti bine branza obtinuta in tifon si puneti la scurs 2 ore la rece.


Dupa acest timp scoateiti branza, puneti sare, arpagic tocat si usturoiul zdrobit fin. Amestecati bine, verificati de sare si tasati intr-o sita/forma de branza cu gauri sau puneti din nou intr-un tifon.

Lasati sa scurga din nou o noapte la rece.

A 2a zi scoateti din forma si serviti cu ceapa rosie, rosii si alte cruditati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci de casa cu arpagic si usturoi (Boursin)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

12.07.2021, 16:03

Rocsi 1

13.07.2021, 20:55

Suer faina! Este buna de servit rece acum si cu o rosie gustoasa!

miki_a 1

28.12.2021, 15:25

Îmi place cu arată! O voi proba cu siguranță!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cus-cus cu rodie