Branza dulce din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2015 | 2860 vizualizari

 

Mi-era dor de branza dulce a copilariei. Am servit-o cu clatite si dulceata de capsuni. A fost de senzatie.

 

INGREDIENTE

  • 7 l lapte prins (batut);
  • sare grunjoasa (daca nu se foloseste imediat).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza dulce din lapte de vaca:

Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.

Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi mai putina si pe deasupra va fi si inecacioasa.

Dupa ce este gata, se mai lasa in oala pana cand se racoreste, apoi se strecoara printr-o panza curata si se pune la scurs.

TIPS-URI

1

Daca este smantana pe deasupra laptelui, se indeparteaza pentru ca altfel o veti pierde, ea topindu-se si facandu-se zar.

2

Se poate folosi atat la deserturi, cat si la aperitive.

3

Se pastreaza cel mult doua zile la frigider. Daca nu o folositi in acest timp, se presara sare grunjoasa peste ea ca sa nu se acreasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza dulce din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

miki_a 1

27.06.2015, 12:49

In perioada asta asa o fac si eu! Laptele se prinde repede, smantana e cat se poate de buna si dulce, ce sa mai, sanatate curata!

Andra_Constantinescu 1

27.06.2015, 15:07

Andreea, Ela

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci