Brânzoaice

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 18710 vizualizari

 

Brânzoaice = Gogoși cu brânză.
Eu așa le cunosc de mică, de la bunica mea din zona Buzăului.

 

INGREDIENTE

  • 1 linguriță drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă caldă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 2 linguri ulei,
  • aprox 700 g făină.
  • Umplutură:
  • 300 g brânză (de vaci sau caș),
  • 2 ouă,
  • Opțional
  • 3 linguri zahăr, coajă de lămâie pentru varianta în care le doriți foarte dulci.
  • Untură sau ulei pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice:

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm făina (cernută) puțin câte puțin, până se încorporează toată. Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.


Între timp amestecăm brânza, rasă dacă e caș cu ouăle și opțional cu zahăr și coajă de lămâie în cazul în care le preferăm foarte dulci.


Când aluatul a crescut, îl întindem pe o planșetă și tăiem bucăți în funcție de cât de mari le doriți. Eu pentru că le știu enorme (așa le face bunica) am tăiat bucăți de 30 x 20 cm. Punem umplutura la mijloc, împăturim partea mai mare și unim capetele, presând bine cu degetele. Se prăjesc în untură sau ulei fiebinte pe ambele părți.


Din ingredientele folosite mi-au ieșit 9 brânzoaice. Eu le servesc întotdeauna cu zahăr tos.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ubulika 1

19.08.2012, 20:11

arata super !!!

Steffy 1

17.08.2016, 19:12

Se pot face si la cuptor? Nu prea ii dau prajite in ulei fetitei mele.

elucubratiiculinare 1

18.08.2016, 08:43

Sigur ca se pot face! Dar e diferenta mare de gust :S

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza dulce