Gogosi cu branza

de katty in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 5836 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 2 oua
  • 3linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri ulei +ptr prajit
  • umplutura:
  • 250 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ptr presarat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza:

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apoi adaugam laptele cate putin si framantam un aluat elastic . Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, o rupem in 2-3 bucati si intindem fiecare buncata, pe rand cu sucitorul, pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Taiem cu cutitul patrate pe care asezam cate o lingurita de umplutura. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura)

Dam o parte de aluat peste cealalta, presam cu varful degetelor marginile, apoi lasam gogosile 10 min la crescut. Prajim gogosile in baie de ulei, apoi le scoatem pe servet absorbant. Cernem peste ele zahar pudra, cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post