Trigoane cu mere

de Furnicuti in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 7340 vizualizari

 

Un desert foarte bun, rapid si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 3 - 4 mere razuite (ca fie cam 250 g)
  • 100 g zahar
  • 30 g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 - 120 g unt, margarina sau ulei
  • Optional - pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama lasata si le calim cateva minute impreauna cu zaharul. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Untul (margarina) il topim intr-o craticioara, la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba. Decongelam pachetul de foi si taiem fasii de 7 - 8 cm latime, adica vom obtine 3 fasii de foi suprapuse. Luam o fasie si o ungem cu untul topit. Peste ea punem alta fasie, pe care o ungem, iar deasupra a 3a fasie, la fel, unsa cu unt. Punem o lingurita din umplutura la un capat al celor 3 fasii suprapuse si aducem coltul opus umplutura. Continuam sa impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Procedam in acelasi fel pana terminam fasiile.


Trigoanele astfel formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu unt si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.


Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un vas suficient de mare cat sa incapa un trigon si le lasam sa dea un clocot. Scufundam trigoanele caldute in acest sirop si le lasam cam 1-2 minute sa se insiropeze.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Furnicuti 1

03.02.2011, 11:53

teo, cred ca mergea sa zic si de o cateta, o ipotenuza, la impachetare
onesta, nu sunt blonda

kamy 1

04.02.2011, 14:35

buneeee

adry88 1

04.07.2011, 21:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cafea si stafide