Desert briose cu dovlecel si cafea

de anca_rm in Dulciuri, 24 Mar 2017 | 1586 vizualizari

 

O reteta foarte gustoasa, desi poate parea ciudata din cauza dovlecelului din aluat. Prajiturile cu morcovi sunt foarte gustoase, asa ca am zis sa incerc si cu dovlecel. Sa stiti ca nu se simte deloc gustul dovlecelului, dar au o consistenta foarte faina, sunt pufoase, dar usor umede.
Dupa cum puteti vedea, eu le-am pregatit impreuna cu Oana care a fost incantata de ele, mai ales ca erau negre si cu o usoara aroma de cafea.
 In loc de cafea, puteti folosi cacao, adaugati in faina 2-3 linguri de cacao de buna calitate sau de pudra de roscove.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr dovlecel razuit
  • 130 gr faina
  • 50 gr tarate ovaz
  • 110 gr zahar
  • 100 gr nuca
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1lingurita cafea solubila
  • 30 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu dovlecel si cafea:

Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.

Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.

Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.

Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta. 

Faina impreuna cu taratele de ovaz, cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul le amestecam intr-un bol.

Spargem ouale, adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam. La final, punem nucile si dovlecelul razuit,dar nestors. Dovlecelul il adaugam asa cum este, cu tot cu sucul pe care il lasa. Daca vi se pare ca este prea moale, atunci mai puteti adauga 1-2 linguri de faina.

 Punem in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand trec testul scobitorii, in jur de 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu dovlecel si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

miki_a 1

25.03.2017, 17:21

Super bune!

mirela0911 1

26.03.2017, 17:19

Interesanta combinatia!

Lau 1

26.03.2017, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu lamaie si coacaze