Branzoaice

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Oct 2014 | 8796 vizualizari

 

Eu poftesc si nu sariti cu idei ca nu e cazul....din cauza de patiserie aflata peste drum de blocul meu si de mirosuri de-ti vine sa mananci si asfalt.....uite ca m-am pus sa fac branzoaice ca sa-mi fac damblaua....una fierbinte am mancat-o in scurt,ca asa-mi place,sa fie fierbinte....gata cu gargara sa trecem la scris...

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • cca 600 g faina de cozonac Baneasa
  • coaja de lamaie si portocala
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri apa minerala calduta
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 plic de drojdie uscata 7 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 g stafide
  • Umplutura
  • 500 g branza dulce mai grasa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g stafide
  • Pentru uns
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Aluat : Punem drojdia intr-un castronel,adaugam lingurita de zahar si apa minerala calduta,omogenizam si lasam sa creasca.Separat amestecam 500 g faina cu sarea si zaharul si radem coaja de la o lamaie si-o portocala .Facem o adancitura in mijlocul fainii,adaugam galbenusurile,smantana,25 ml ulei si amestecam turnand laptele caldut.Adaugam si 50 g stafide si omogenizam.Pe planseta de lucru punem restul de 100 g faina,rasturnam aluatul din castron,adaugam si restul de 25 ml ulei si framantam un aluat moale dar nelipicios.Il punem din nou in castron ,acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca mai mult de o ora.


Umplutura :


Branza dulce o amestecam cu zaharul,sarea,ouale,grisul si stafidele,omogenizand bine compozitia.


Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in 12 bile egale si din fiecare bila intindem un patrat,peste care punem umplutura,intindem pe toata suprafata si apoi unim colturile,doua cate doua.Asezam fiecare branzoaica formata,in tava tapetata cu hartie de copt,ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si mai lasam s acreasca cca 20 min.Apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,pana incep sa se rumeneasca frumos.


Se scot si se pudreaza cu zahar.Binenteles se mananca...eu le mananc fierbinti,dar sunt bune si reci.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu branzoaice,punem o cratita cu apa,sa nu se arda pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (22)

anca_rm 1

30.10.2014, 08:54

mi-ai facut pofta , parca simt miros de branzoici

Gherca Daniela 1

30.10.2014, 09:49

Foarte, foarte bune si delicioasee!

tanyapatap 1

05.11.2014, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34