Salutari din inima

de Aurelia 07_07 in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 1015 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • 125 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 priza sare
  • 1 ou
  • 175 gr.faina
  • 50 gr. migdale macinate
  • 100 gr. marmelada de caise
  • 100 gr. marmelada de zmeura

Pentru decor:

  • glazura de ciocolata alba sau maro
  • zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salutari din inima:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.

Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.

Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.

Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.

Taiem cu forma inimioare.

La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.

Le asezam in tava pe hartie de copt si

in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.

Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.

Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale putem folosi nuca macinata .

2

Se pot decora si numai cu zahar grunjos.

3

Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salutari din inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

oana_pisicutza16 1

15.12.2014, 19:24

foarte dragalase

Aurelia 07_07 1

15.12.2014, 20:19

Oana !

Rocsi 1

15.12.2014, 22:13

Ce frumusele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!