Desert tarta cu pere si crema de vanilie

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 253 vizualizari

 

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 2 lg apa

Pt. umplutura de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3-4 pere
  • 1 lg migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se framanta pe masa de lucru un aluat omogen. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.


Crema de vanilie: Se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si faina si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Laptele se pune la foc sa se incalzeasca. Cand s-a infierbantat bine, se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca cu telul. Se transfera craticioara pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.


Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda cat sa acopere tava de tarta si marginile ei. Dupa ce s-a intins aluatul in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 minute.


Intre timp, se curata perele, se taie in doua pe lungime si se scoate casuta cu seminte.


Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de vanilie si se asaza perele. Se presara deasupra migdale macinate mai mare si se da din nou la cuptor pentru cca. 30 de minute.


Se serveste rece, daca aveti rabdare!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 25 cm.

2

Se poate prepara si cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

14.10.2017, 13:13

Buna!

miki_a 1

14.10.2017, 13:44

Pfffffff....ce minunăție aromată!!!!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:25

Ce mult imi placeeeee! O minunatie aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"