Desert tarta cu pere si crema de vanilie

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 1274 vizualizari

 

Un alt desert aromat si parfumat in care am folosit ingredientul secret - crema de vanilie! 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 2 lg apa

Pt. umplutura de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3-4 pere
  • 1 lg migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se framanta pe masa de lucru un aluat omogen. Se da la rece pentru cel putin jumatate de ora.


Crema de vanilie: Se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si faina si se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Laptele se pune la foc sa se incalzeasca. Cand s-a infierbantat bine, se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca cu telul. Se transfera craticioara pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, amestecand din cand in cand.


Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda cat sa acopere tava de tarta si marginile ei. Dupa ce s-a intins aluatul in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 minute.


Intre timp, se curata perele, se taie in doua pe lungime si se scoate casuta cu seminte.


Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de vanilie si se asaza perele. Se presara deasupra migdale macinate mai mare si se da din nou la cuptor pentru cca. 30 de minute.


Se serveste rece, daca aveti rabdare!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 25 cm.

2

Se poate prepara si cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

14.10.2017, 13:44

Pfffffff....ce minunăție aromată!!!!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:25

Ce mult imi placeeeee! O minunatie aromata!

Ancutsa 1

26.10.2017, 16:07

Delicioasa, imi plac mult perele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale