Branzoaice

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2010 | 13042 vizualizari

 

Bag seama ca daca indraznesc sa deschid pagina Inei,brusc mi se face pofta:)).de la ce?de la orice gateste ea:)).In seara asta,desi obosita, am zarit branzoaicele si la ora 21 m-am apucat de ele:)).eram patru care strigam in bucatarie:))),eu ca mi se ard, copii ca mai vor, Cezar..sa-i dau si lui aluat:))).De ce?Pai cica face si el da' pentru barbati:))),ca cele cu branza-s pentru bolnavi:)).asa ca a taiat felii de salam:)), a pus cate doua pe-o bucata de aluat si le-a plonjat in tigaia mea:))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • zahar
  • faina grau
  • un cubulet drojdie
  • 100gr margarina
  • o cana apa calduta
  • branza de vaci
  • cascaval
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • o lingurita untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta

se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)

se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura

aprox 300gr branza de vaci,100gr cascaval ras, 2oua, sare,zahar, 2-3 linguri pesmet(am pus sare si zahar atat cat sa obtin un gust dulce-sarat - a iesit minunat!)

pe blatul tapetat cu faina, am intins aluatul cu sucitorul, formand  rotunduri sau triunghiuri peste care am pus umplutura si  am unit marginile(suprapunandu-le)

le-am prajit in ulei incins pe ambele parti

o nebunie!

exact gustul branzoaicelor din vremea copilariei mele!

multumesc Ina

 

TIPS-URI

1

cezar a insistat sa pun si o poza cu cele cu salam:)))sa bucur si sotii bucatareselor:))

2

umplutura a fost prea multa, mai fac si maine:d.

3

sunt foarte bune si reci,nu-s uleioase deloc.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

04.05.2010, 17:15

dar eu cum de nu am zis nimic pe aici?de pofta cred,ca faza cu branzoaicele barbatilor mi-o amintesc

dentistutza 1

04.05.2010, 22:42

arata grozav
nu stiam ca BRANZOAICELE barbatilor musai sa aiba ...CARNAT...hmmm...sau poate da ?!

gaby_duceag 1

04.05.2010, 23:30

dentistutza,nu am sustinut ca-i musai,era doar "povestea"branzoaicelor mele.cine doreste poa' sa puna si castraveti in ele))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza sarata