Branzoaice

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2010 | 12994 vizualizari

 

Bag seama ca daca indraznesc sa deschid pagina Inei,brusc mi se face pofta:)).de la ce?de la orice gateste ea:)).In seara asta,desi obosita, am zarit branzoaicele si la ora 21 m-am apucat de ele:)).eram patru care strigam in bucatarie:))),eu ca mi se ard, copii ca mai vor, Cezar..sa-i dau si lui aluat:))).De ce?Pai cica face si el da' pentru barbati:))),ca cele cu branza-s pentru bolnavi:)).asa ca a taiat felii de salam:)), a pus cate doua pe-o bucata de aluat si le-a plonjat in tigaia mea:))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • zahar
  • faina grau
  • un cubulet drojdie
  • 100gr margarina
  • o cana apa calduta
  • branza de vaci
  • cascaval
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • o lingurita untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta

se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)

se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura

aprox 300gr branza de vaci,100gr cascaval ras, 2oua, sare,zahar, 2-3 linguri pesmet(am pus sare si zahar atat cat sa obtin un gust dulce-sarat - a iesit minunat!)

pe blatul tapetat cu faina, am intins aluatul cu sucitorul, formand  rotunduri sau triunghiuri peste care am pus umplutura si  am unit marginile(suprapunandu-le)

le-am prajit in ulei incins pe ambele parti

o nebunie!

exact gustul branzoaicelor din vremea copilariei mele!

multumesc Ina

 

TIPS-URI

1

cezar a insistat sa pun si o poza cu cele cu salam:)))sa bucur si sotii bucatareselor:))

2

umplutura a fost prea multa, mai fac si maine:d.

3

sunt foarte bune si reci,nu-s uleioase deloc.;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

04.05.2010, 17:15

dar eu cum de nu am zis nimic pe aici?de pofta cred,ca faza cu branzoaicele barbatilor mi-o amintesc

dentistutza 1

04.05.2010, 22:42

arata grozav
nu stiam ca BRANZOAICELE barbatilor musai sa aiba ...CARNAT...hmmm...sau poate da ?!

gaby_duceag 1

04.05.2010, 23:30

dentistutza,nu am sustinut ca-i musai,era doar "povestea"branzoaicelor mele.cine doreste poa' sa puna si castraveti in ele))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ton si masline