Branzoaice moldovenesti

de gospodariu in Piine, 12 Mar 2016 | 1296 vizualizari

 

Amintiri din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 90 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • esenta dupa preferinta
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci bine scursa
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

1. Faina se cerne intr-un bol adanc.


2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.


3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.


4. Apoi se adauga restul de lapte, ouale, zahar, sarea si esenta.


5. Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.


6. Framantati aluatul pana devine moale si elastic, iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.


7. In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 ou, esenta/ coaja de lamaie.


8. Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici .


9. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.


10. Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.


11. Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

14.03.2016, 10:02

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:32

Bya Ralu 1

22.03.2016, 17:02

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza