Branzoaice moldovenesti

de Patty in Piine, 12 Mar 2016 | 6421 vizualizari

 

Amintiri din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 90 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • esenta dupa preferinta
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci bine scursa
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

1. Faina se cerne intr-un bol adanc. 

2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. 

3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.

4. Apoi se adauga restul de lapte, ouale, zahar, sarea si esenta. 

5. Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.

6. Framantati aluatul pana devine moale si elastic, iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.

7. In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 ou, esenta/ coaja de lamaie. 

8. Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici . 

9. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse. 

10. Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine. 

11. Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

ieri la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza