Branzoaice moldovenesti

de gospodariu in Piine, 12 Mar 2016 | 990 vizualizari

 

Amintiri din copilarie...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 90 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • esenta dupa preferinta
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci bine scursa
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice moldovenesti:

1. Faina se cerne intr-un bol adanc. 

2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. 

3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.

4. Apoi se adauga restul de lapte, ouale, zahar, sarea si esenta. 

5. Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.

6. Framantati aluatul pana devine moale si elastic, iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.

7. In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 ou, esenta/ coaja de lamaie. 

8. Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici . 

9. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse. 

10. Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine. 

11. Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

   

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Branzoaice moldovenesti-0
Branzoaice moldovenesti-1
Branzoaice moldovenesti-2
Branzoaice moldovenesti-3
Branzoaice moldovenesti-4
Branzoaice moldovenesti-5
Branzoaice moldovenesti-6
Branzoaice moldovenesti-7
Branzoaice moldovenesti-8
Branzoaice moldovenesti-9

COMENTARII (8)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.03.2016, 10:02

-Licurici-

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:32

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.03.2016, 17:02

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03