Painici umplute

de mirela0911 in Piine, 18 Iun 2017 | 1878 vizualizari

 

Sunt asa de bune de pus in pachetel pentru serviciu sau chiar la micul dejun alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde (cca 200-250 ml)
  • ketchup de casa
  • sunca taiata bucatele mici
  • masline negre feliate
  • cascaval
  • 1 ou pt uns
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute:

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze.


Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se incalzeste usor. Se amesteca, incorporandu-se faina si se toarna lapte putin cate putin pana la incorporarea intregii faini. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat potrivit, nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Se intinde aluatul pe masa de lucru si cu ajutorul unei cani cu gura mai larga, se decupeaza cerculete. Acestea se ung cu ketchup, se pune sunca taiata cubulete, cascaval ras si masline negre feliate. Se ia fiecare cerculet si se aduna formand o biluta.


Se asaza bilutele astfel formate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cca 15-20 de minute sa creasca. Se ung cu oul batut cu putina sare, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Se lasa la cuptor pana se coc si se rumenesc frumos deasupra.


Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.


Se servesc atat calde cat si reci.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot umple cu orice preferati!

2

Se lasa putina distanta intre ele, vor mai creste in timpul coacerii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

19.06.2017, 18:01

Multumesc, Dante!

mirela0911 1

19.06.2017, 18:01

Kytz te servesc cu mare drag!

Catalina L 1

24.06.2017, 10:05

bune si frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot