Branzoaice siropoase

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 7496 vizualizari

 

Si iata ca s-a facut un an de cand ma aflu aici, printre voi, dragi bucatarase si bucatarasi. Si cum nu puteam sa ma prezint cu mana goala, v-am adus aceste branzoaice delicioase.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500g faina
  • un varf cutit sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 350g branza dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g stafide
  • 1 ou

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 ou pt. uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice siropoase:

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si stafidele. Se amesteca pana la omogenizare.

Aluatul se intinde pe masa infainata in forma dreptunghiulara cu o grosime de 0.5 cm. Se taie in 16 patratele. Cu o lingurita se ia branza, se pune pe mijlocul fiecarui patratel si se aduc colturile pe mijloc unindu-se (ca un plic). Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Apa si zaharul se fierb pana acesta din urma se topeste. Cand s-au copt branzoaicele, se scot din cuptor si se stropesc cu siropul. Se lasa cateva minute dupa care se scot intr-un vas si se acopera.

Inainte de servire le pudram cu zahar. Merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice siropoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mirela0911 1

20.12.2011, 20:38

Medi tare bune au fost, zicea si sotul ca astea nu-i stau in gat ca alte branzoici

Sylvia 1

20.12.2011, 21:13

wow ce bine arata branzoicile tale !! ce draga imi e poza ta, asa de dulci sunt copii tai si tu esti o mamica extrem de frumoasa si de fericita !

mirela0911 1

20.12.2011, 22:48

Sylvia multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice