Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 21 Apr 2018 | 3038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800 grame cartofi
  • 6 rosii
  • 2 dovlecei
  • 300 ml passata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 15 grame patrunjel tocat
  • 100 grame branza Feta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii):

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.

Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute.

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Rosiile si dovleceii se feliaza. 

Se adauga cartofii, ceapa, usturoiul vinetele, rosiile, dovleceii, passata si 200 ml de apa intr-un bol. Se adauga sare, piper, oregano si patrunjelul si se amesteca cu grija. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se stropeste cu ulei si se presara branza Feta deasupra.. Se gateste in cuptor 30 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 de grade C si se mai lasa 20-30 de minute.

Se lasa putin la racit inainte de a fi servit. 

Delicios cu friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie