Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 21 Apr 2018 | 1551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800 grame cartofi
  • 6 rosii
  • 2 dovlecei
  • 300 ml passata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 15 grame patrunjel tocat
  • 100 grame branza Feta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii):

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.


Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.


Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute.


Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Rosiile si dovleceii se feliaza.


Se adauga cartofii, ceapa, usturoiul vinetele, rosiile, dovleceii, passata si 200 ml de apa intr-un bol. Se adauga sare, piper, oregano si patrunjelul si se amesteca cu grija.


Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se stropeste cu ulei si se presara branza Feta deasupra.. Se gateste in cuptor 30 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 de grade C si se mai lasa 20-30 de minute.


Se lasa putin la racit inainte de a fi servit.


Delicios cu friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

miki_a 1

22.04.2018, 07:32

Super buuuun!

dantes 1

22.04.2018, 07:55

Bun!

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dovlecei si feta