Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

de Sidy in Prajituri, 25 Noi 2010 | 11573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brinzoaice (din aluat pentru cozonac):

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.


Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit. Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele. Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.

Ies vreo 20 de bucati.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diana_k 1

28.11.2010, 19:59

ioi Sidy ce mi-ai facut??super branzoaicele tale...

28_andreea 1

04.12.2010, 16:55

Dorothea 1

11.12.2010, 10:30

WOW!!! Si eu vreau!! Ai poate si reteta de brinsoace fara zahar? Eu le mai cunosc fara zahar...nu am mai mincat de forate mult!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide