Placinta cu branza dulce

de La Ancuta in Prajituri, 21 Ian 2014 | 5091 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca imi plac retetele Laurei Laurentiu. Toate retetele incercate, au avut succes. La fel a fost si in cazul acesta. Rezultatul a fost o placinta delicioasa, numai buna langa o cafea fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina alba
  • 85 g faina tip 650
  • 14 linguri ulei
  • 2 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura lapte
  • 50 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci
  • 3 oua mari
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de apa sau lapte
  • zahar pudra (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul si 1 lingura de lapte caldut. Intr-un castron punem cele 450 g faina alba impreuna cu 7 linguri de ulei, cele 2 oua si praful de sare.

Adaugam drojdia si incepem sa framantama apoi adaugam treptat iaurtul si framantam pana cand obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. In functie de faina folosita, este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin iaurt.


Separat se amesteca faina de tip 650 cu cele 7 linguri de ulei ramase, pana se obtine o pasta.


Aluatul framantat il rasturnam pe planul de lucru usor infainat. Intindem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de ~0.5 cm. Ungem foaia cu pasta de ulei si faina apoi o rulam cat mai strans si o acoperim cu folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca, la temperatura bucatariei pana cand se prapara umplutura (~10

minute).


Pentru umplutura se amesteca bine branza de vaci cu restul ingredientelor.


Dupa ce a trecut timpul de odihna, ruloul se taie in doua parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii (25x35 cm).


Cu ajutorul sucitorului se transfera prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune umplutura si se nivelaeaza. Se acopera prajitura cu cea de-a doua foaie. Se inteapa foaia cu furculita apoi se unge cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de apa rece sau lapte.


Se da tava la cuptor la foc maricel (200 grade) pentru 10 minute, iar apoi se reduce temperatura la 180 grade si se coace pana cand se rumeneste frumos deasupra (~20-25 minute).


Se lasa placinta sa se raceasca iar apoi se poate servi pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:54

ce bunatate !

Micutza Luana 1

22.01.2014, 20:05

deliciu

La Ancuta 1

22.01.2014, 20:54

Merisor, păstrez cafeaua pentru dimineaţa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza