Brioche

de Andreea Baraboi in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3409 vizualizari

 

Un desert reppede efectuat si devorat imediat !

 

INGREDIENTE

  • Faina 550 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 60 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 350 g unt moale
  • 6 oua
  • Pt uns
  • 2 oua si 2 linguri de frisca lichida indulcita .
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche:

Intr-un bol cerneti faina unde adaugati zaharul , sarea si dojdia dizolvata in laptele caldut.

Incepem sa adaugam cate un ou pana terminam cele 6 oua si  framantam  bine, adaugam laptele si  continuom sa  framanta  dupa care adaugam untul  care este moale, sau poate fi lasat la temperatura camerei, nu neaparat topit, eu am taiat untul bucatele si am framantat pana ce sa incorporat incetul cu incetul in aluat. Framantam timp de 30 minute.

Odata terminat  framantatul  trebuie sa rezulte un aluat fraged si lucios.

Se lasa  la dospit timp de 1  h .

Se formeaza 7 bile  mai mari si 7 bilute  mici.

Se aseaza in  tava de copt cu hartie  de copt si se mai lasa la dospit inca 30 min.

Se ia bilutele mici si se aseaza peste bilele mari se ung cu ou si se da la cuptor preincalzit pt 30 min.

 Se  scot  se lasa sa se raceasca si se pot  face in felul urmator:

-se pot taia la mijloc si se pot unple cu cupe de inghetata.

-se pot pudra cu zahar pudra si se pot folosi ca un desert.

-se  pot unple cu nutella, marmelada, dulceata  ,etc.

TIPS-URI

1

Eu 3 brioche le-am umplut cu patratele de ciocolata si s-au devorat imediat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu vişine şi ciocolată