Briosa germana Buchty (Buchteln)

de Catalina L in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 2124 vizualizari

 

Aceasta brioşă pufoasa este o specialitate germana. Untul din compozitiea unei briose normale este aici este inlocuit cu smântână.
De mult vedeam aceasta reteta si eram tentata s-o fac. Acum ințeleg de ce.
Este pufoasa, moale si usoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/briosa-germana-buchty.html

 

INGREDIENTE

  • 300 -330 g de faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • 120 ml de smântână
  • 1 ou si restul de lapte pentru a avea 120 g (1 ou + lapte = 120 g)- am pus 60 g de lapte caldut
  • 1/2 lingurita de sare
  • 40 g de zahar
  • ciocolata cu lapte, miere pentru umplutura
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briosa germana Buchty (Buchteln):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.


Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15 minute.


Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.


Se degazează aluatul si se-mparte in 12 bile rotunde.


Le puteti lasa simple sau umple cu o lingurita de miere sau cu o bucata de ciocolata.


Le depuneti intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara lasand un pic des spatiu intre ele (tapisati cu hartie de copt forma unsa).


Lasati sa creasca inca 40 de minute, vor creste si se vor apropia.


Incalziti cuptorul la 160° C si coaceti timp de 25 - 30 minute .


Trebuie sa fie un pic aurie (nu rumenita tare).


Lasati sa se raceasca un pic, demulati si pudrati deasupra zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Am redus cantitatile pentru a obtine o briosa de marime medie (20/30 cm). Pentru o briosa mare folositi 500 g de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa germana Buchty (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.12.2016, 13:04

Îmi place foarte mult!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:24

Ce pufosenii grozave!

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 18:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)