Briose aperitiv

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2013 | 10777 vizualizari

 

Usor de preparat, potrivite pentru orice moment al zilei, alaturi de un ceai, o cana de lapte sau de ce nu langa cafeluta de dimineata ce ne invioreaza? Eu zic ca merita facute, asa ca daca va plac fuguta spre bucatarie ca sa vedeti ce bune sunt!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina cu varf
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1/2 ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 1 canita cu ghebe fierte
  • 5 felii muschi file
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de copt
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Ouale le batem spuma cu un tel presarand si un praf de sare.

Adaugam uleiul, laptele si apa minerala.

Incorporam faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase, iar apoi patrunjelul verde tocat.


Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete.

Ghebele fierte si scurse bine le taiem bucati potrivite.

Maslinele le facem rondele, iar muschiul il taiem patratele mici.

Toate ingredientele taiate le punem peste compozitia de oua.


La final presaram putin piper, praful de copt si amestecam pana sunt incorporate bine.

In forme de briose din silicon (sau poate fi o tava de briose din alt material, doar ca puneti hartiute), punem compozitie cam pe 3/4 si deasupra presaram busuioc uscat.

Asezam toate formele intr-o tava de aragaz si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam cam 30-35 de minute in cuptor pana prind o culoare aurie deasupra.


Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa sa se raceasca si le servim.

Pot si consumate reci sau calde! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

30.04.2013, 23:04

Deea

Aancutza 1

07.12.2013, 20:05

Cate briose ies la reteta?11?

Rocsi 1

07.12.2013, 20:40

Da 11.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv