Urdoaice

de Lau in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2012 | 6696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 7 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 ml bere
  • 300 ml lapte
  • UMPLUTURA
  • 700 g urda
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • marar verde(1 legatura mai mare)
  • uns
  • 1 ou

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urdoaice:

Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Amestecam bine urda cu ouale, sarea, zaharul, adaugam mararul tocat si amestecam.


Intindem o foaie de cca 0.5 grosime, taiem patratele si punem 1 lingura de compozitia de umplutura, strangem colturile (le unim)


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le lasam sa mai creasca 30 min, dupa care le ungem cu oul batut bine,


Dam la cuptor pana se rumenesc frumos,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urdoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

06.05.2012, 22:21

ionela2682 1

11.05.2012, 14:40

Lau 1

11.05.2012, 17:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinte sarate cu urda