Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

de merisor in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2015 | 1243 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor briose.
Am preparat aceasta mancare si sub forma de budinca, dar sunt mai atractive briosele.
Si in plus, cand imi reuseste ceva, si ca gust si ca aspect, le trec pe o lista speciala, pentru a le prepara si cand am musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus:

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.


Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.


Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.


Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.


Preparam umplutura.


Curatam legumele si le tocam cubulete.


Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.


Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.


Le amestecam din cand in cand cu o spatula, sa nu se lipeasca.


Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai mestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.


Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, mestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.


Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.


Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.


Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.


Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.


Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.


Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

Se pot incalzi si la microunde, dar sunt bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Catalina L 1

02.05.2015, 17:27

ce original ....bravo

Valclaudia 1

02.05.2015, 20:50

Deosebite! Felicitari pentru idee,Merisor! Le trec si eu la colectie......

merisor 1

02.05.2015, 21:47

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!