Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

de merisor in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2015 | 1807 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor briose.
Am preparat aceasta mancare si sub forma de budinca, dar sunt mai atractive briosele.
Si in plus, cand imi reuseste ceva, si ca gust si ca aspect, le trec pe o lista speciala, pentru a le prepara si cand am musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus:

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.


Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.


Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.


Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.


Preparam umplutura.


Curatam legumele si le tocam cubulete.


Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.


Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.


Le amestecam din cand in cand cu o spatula, sa nu se lipeasca.


Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai mestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.


Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, mestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.


Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.


Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.


Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.


Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.


Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.


Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

Se pot incalzi si la microunde, dar sunt bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Catalina L 1

02.05.2015, 17:27

ce original ....bravo

Valclaudia 1

02.05.2015, 20:50

Deosebite! Felicitari pentru idee,Merisor! Le trec si eu la colectie......

merisor 1

02.05.2015, 21:47

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne (Piftele)