Briose colorate

de laylalala in Prajituri, 12 Mar 2010 | 6147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 140 gr unt, la temperatura camerei
  • 140 gr zahar brun
  • 3 oua, separate
  • 90 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 500 gr zahar pudra
  • 6 linguri zeama proaspata de lime
  • coloranti alimentari
  • ornamente pentru prajituri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose colorate:

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri.

Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina, praful de copt, praful de pudding si vanilia si se amesteca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu oua.Se umplu formele de briose pana la jumatate apoi se dau la copt 15-18 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa briosele la racit.


Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu zeama de lime apoi se adauga coloranti alimentari.Se ung briosele cu glazura si se decoreaza cu diferite ornamente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirona 1

07.06.2010, 13:17

As dori din suflet daca ai putea sa mi trimiti si mie un e mail sa mi spui unde ai gasit foile alea cu floricele pentru briose si ornamentele...imi doresc f mult sa fac si eu si ma chinui de multa vreme sa gasesc un magazin de unde pot lua ornamentele astea dragute pentru dulciuri

laylalala 1

09.06.2010, 12:30

folie din aceea am gasit la magazine mai micute...nu foarte cunoscute peste tot in tara

elena1988 1

01.02.2011, 15:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa