Briose cu afine si struguri

de Valclaudia in Prajituri, 10 Aug 2013 | 1985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 ciorchine strugure alb
  • 100 gr.afine
  • 5 biscuiti cu tarate din comert
  • bomboane de ciocolata

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine si struguri:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare.


In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat ,nuca de cocos si laptele rece, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.


Turnam in formele de briosele cate o lingura din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de fructele proaspete!), apoi adaugam in fiecare forma cate 2-3 boabe de strugure si cateva afine.


Dam tava cu briose la cuptor (preincalzit; la temperatura moderata, 170-180 grade) pana trec testul cu scobitoarea.


Le scoatem din cuptor, asezam cate o bombonica de ciocolata drept mot, le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

10.08.2013, 21:18

delicioase

Rocsi 1

10.08.2013, 21:27

Cred ca au iesit foarte bune. Iau doua sa am pentru maine

laura_n 1

11.08.2013, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata