Briose cu alune si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 2272 vizualizari

 

By Laura Sava careia ii multumesc pt o reteta asa minunata ! Eu am facut mici modificari la reteta, am personalizat-o sa zicem...!
Sunt minunate, se fac repede si ...sunt ieftine....!
Merg la cafea dimineata, sau ceai pt cei mai cuminti...!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un praf sare
  • 50 gr alune padure neprajite (crude)
  • 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
  • coaja rasa portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune si ciocolata - de post:

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa


- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei


- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Georgiana78 1

08.09.2012, 21:03

Luk, multumesc frumos!

Sim0na 1

09.09.2012, 10:59

Si eu dau o cafea la schimb!!

adry88 1

09.09.2012, 11:22

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spritati