Briose cu alune si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 3336 vizualizari

 

By Laura Sava careia ii multumesc pt o reteta asa minunata ! Eu am facut mici modificari la reteta, am personalizat-o sa zicem...!
Sunt minunate, se fac repede si ...sunt ieftine....!
Merg la cafea dimineata, sau ceai pt cei mai cuminti...!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un praf sare
  • 50 gr alune padure neprajite (crude)
  • 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
  • coaja rasa portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune si ciocolata - de post:

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa


- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei


- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Georgiana78 1

08.09.2012, 21:03

Luk, multumesc frumos!

Sim0na 1

09.09.2012, 10:59

Si eu dau o cafea la schimb!!

adry88 1

09.09.2012, 11:22

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Briose fara oua